Handboog kopen: Een schot in de roos

Bij dumpstorehengelo zul je versteld staan hoe betaalbaar een kwalitatief hoge handboog kan zijn. Neem er daarom eens een kijkje als je actief op zoek bent naar een geschikte boog. Daarnaast kun je ervan alles vinden in termen van legerkisten tot aan winterjassen.

Compound of recurved; wat is het beste voor mij?

De recurve

De recurve handboog is vergeleken met de compound iets makkelijker in gebruik en is tevens ook de boog die op de olympische spelen wordt gebruikt. Met name de beginner recurve bogen zijn meestal wat goedkoper en zijn in meerdere variaties beschikbaar. Hou er echter wel rekening mee dat je de pijlen met de vingers lost en je er relatief makkelijk fouten mee kunt maken.

De Compound

De compound is meestal net wat nauwkeuriger dan de recurve hoewel dit meestal natuurlijk wel afhankelijk is van de schutter. Ook heb je bij deze boog meestal wat meer materiaal nodig. De pijlen lossen makkelijker en volgen een vlakkere baan en de schutter heeft net wat meer trekkracht nodig. Dit type boog is vooral voor de schutter met relatief veel kracht in de armen erg leuk en uitdagend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *